Οι ψευδείς διαψεύσεις του κ. Βουλγαράκη

Ο τρόπος που χειρίστηκε ο κ. Βουλγαράκης τις καταγγελίες περί απαγωγής των Πακιστανών μεταναστών είναι ανεπίτρεπτος. Δε διδάχτηκε τίποτα ο υπουργός από το πάθημα του ιρλανδού ομολόγου του που βασίστηκε στις διαβεβαιώσεις της Κοντολίζα Ράις και αλαζονικά προκάλεσε όποιον είχε πληροφορίες για τις πτήσεις της CIA να τον ενημερώσει. Η Διεθνής Αμνηστία δημοσιοποίησε αμέσως αναλυτικά στοιχεία για τουλάχιστον 50 προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Σάνον (και 800 πτήσεις συνολικά στην Ευρώπη). Γιατί ο δικός μας υπουργός κράτησε εξίσου απόλυτη στάση και μένει τώρα πλήρως εκτεθειμένος; Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δείχνουν πως στελέχη της ΕΥΠ συμμετείχαν στις παράνομες ενέργειες και ο Υπουργός τελούσε εν γνώσει. Οι διαψεύσεις του διαψεύδονται. Το  προφίλ που με συνέπεια φιλοτέχνησε στην οδό Κατεχάκη, στα ίχνη του προκατόχου του κ. Χρυσοχοϊδη, ένα προφίλ «ατσαλάκωτης χαμογελαστής καταστολής», έφτασε στο τέλος του.

Η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και η ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων αποτέλεσαν μεγάλες επιχειρησιακές προκλήσεις για τις υπηρεσίες ασφαλείας. Στο όνομά τους αποσπάστηκε πρωτόγνωρη ανοχή σε εκπτώσεις στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιβλήθηκε άνωθεν κοινωνική συναίνεση. Μόνο που η συναίνεση αυτή είχε ημερομηνία λήξης και ο υπουργός το αγνόησε. Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε χωρίς «εθνικό στόχο» στα θέματα δημόσιας ασφάλειας. Και σα να μην έφτανε αυτό, μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το υπερεθνικό πλέγμα καταστολής. Ο χορός ξένων πρακτόρων στο ευρωπαϊκό έδαφος δεν έχει τέλος.

Το διεθνές σκηνικό για τον κ. Βουλγαράκη (και τους ευρωπαίους ομολόγους του) είναι ναρκοθετημένο. Θα μπορούσε να επικαλεστεί την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας, να υποσχεθεί διαφάνεια. Όταν όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης φρονίμως ποιών υπέδειξε την οδό της νομιμότητας παραγγέλνοντας εισαγγελική έρευνα, ο κ. Βουλγαράκης επέλεξε να διαφοροποιηθεί, βασιζόμενος προφανώς στην ελπίδα στεγανότητας του κτιρίου της Κατεχάκη. Την ώρα που έβγαιναν στο φως τα ονόματα των πρακτόρων της ΕΥΠ που απήγαγαν μετανάστες, εκείνος καλούσε «τα μέλη της πακιστανικής κοινότητας που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας να εμπιστεύονται και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες ασφαλείας». Ποιες αρχές ασφαλείας κ. Υπουργέ, αυτές που τους απήγαγαν και τους ανέκριναν μυστικά, αυτές που τους απείλησαν; Και πώς αλλιώς ακούγεται η έκκλησή σας στα αυτιά των πακιστανών, ενώ διεξάγεται δικαστική έρευνα, αν όχι σαν έμμεση απειλή απέλασης; Τα κατευθυνόμενα παραπολιτικά σχόλια που αποδίδουν τις αποκαλύψεις σε έριδες και αλληλοκαρφώματα υπουργών επιχειρούν να στρέψουν αλλού τη συζήτηση. Εμείς όμως περιμένουμε το τέλος της  εισαγγελικής έρευνας. Και πάντως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της, η περιφρόνηση του κ. Βουλγαράκη προς τους θεσμούς, την αλήθεια και την κοινή λογική είναι ανεπίτρεπτη για υπουργό δημοκρατικής κυβέρνησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s