Το κείμενο της Κωνσταντίνας Κούνεβα με αφορμή την εκδήλωση για την ιθαγένεια

Στο σημερινό υπερβολικά αλληλοεξαρτώμενο κόσμο, τα άτομα και τα έθνη δεν μπορούν πια μόνα να λύσουν πολλά από τα προβλήματά τους. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Επομένως πρέπει να αναπτύξουμε μια αίσθηση παγκόσμιας ευθύνης.

Είναι ατομική και συλλογική ευθύνη μας να προστατεύσουμε και να θρέψουμε την ανθρώπινη ύπαρξη ή πλανητική οικογένειά μας, να υποστηρίξουμε τα ασθενή μέλη της, να διατηρήσουμε και να φροντίσουμε το περιβάλλον στο οποίο όλοι ζούμε. Η γη, μαζί με όλα τα όντα, είμαστε ενωμένοι σαν ένας γερός οργανισμός. Να έχουμε την επίγνωση ότι εξαρτιόμαστε αμοιβαία από το καθετί και τον καθένα. Ακόμα και η παραμικρή και πιο ασήμαντη δράση, λέξη, σκέψη μας, έχει πραγματικές συνέπειες σε ολόκληρο τον πλανήτη και το σύμπαν.

Βιώνουμε κρίση με συνολικό χαρακτήρα, στην οικολογία, στη νέα οικονομία. Χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες από την πλευρά των ανθρώπων με ευθύνη και αποφασιστικότητα. Σεβασμός και αγάπη θα μας βοηθήσουν να έχουμε το καλό για τα θεμέλια του σπιτιού μας, τη σοφία για περίφραξη και την αλήθεια για φωστήρα. Έτσι, ίσως φυλάξουμε τις πνευματικές δυνάμεις μας, ίσως φυλάξουμε τη φωτεινότητα του νου μας, ίσως φυλάξουμε την καλοσύνη στην καρδιά μας. μαθαίνουμε ότι η σκέψη σχηματίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Για να καλυτερεύσει η ζωή μας, πρέπει πρώτα να καλυτερεύσουμε τη σκέψη μας. Κάθε πράξη μπορεί να καθορισθεί σαν καλή ή κακή, μόνο από έναν καθαρό δείκτη: αν αυξήσει την ποσότητα αγάπης στον κόσμο, είναι καλή. Αν όμως χωρίζει τους ανθρώπους και δημιουργεί εμπάθειες μεταξύ τους είναι κακή.

Το πλήρες κείμενο που μας έδωσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα για να διαβαστεί στην εκδήλωση της 8ης Φεβρουαρίου

2 σκέψεις σχετικά με το “Το κείμενο της Κωνσταντίνας Κούνεβα με αφορμή την εκδήλωση για την ιθαγένεια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s