Καραγκιόζηδες

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!

«Την κατάλληλη ευκαιρία βρήκαν οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα και τη διαρκή υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ώστε να αποδώσουν τούρκικη ιθαγένεια σε μια καθαρά ελληνική μορφή που χάνεται στα βάθη των αιώνων, όπως είναι ο Καραγκιόζης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού έχοντας περιπέσει σε βαθύ ύπνο αφήνουν ανοικτές τις πόρτες στον κάθε είδους ιμπεριαλισμό να αλώσει την πατρίδα μας.

Μετά τον πολιτικό και οικονομικό ιμπεριαλισμό που κατασπαράσσει την πατρίδα μας μέσω της τριμερούς ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, σήμερα σειρά είναι ο νεοταξίτικος πολιτιστικός ιμπεριαλισμό να χτυπήσει εθνικές-λαϊκές παραδόσεις μέσω της απόφασης της UNESCO που βαφτίζει Τούρκο τον Καραγκιόζη.

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία και στοχεύουν στον κατακερματισμό και τη διάλυσης του ελληνικού έθνους – κράτους σε κάθε επίπεδο.

Νομοτελειακά αναμένεται η εκδήλωση στρατιωτικού ιμπεριαλιστικού χτυπήματος από τον αναβαθμισμένο χωροφύλακα της Νέας Τάξης και των Αμερικάνων, την Τουρκία.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί, αν οι ελληνικές Κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) δεν ήταν προσδεμένες στις αμερικανικές πολιτικές και στην αντίληψη κατευνασμού του στρατιωτικού-σοβινιστικού καθεστώτος της Άγκυρας μέσα από διαρκής υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις.

Είναι η ώρα η εθνική ανεξαρτησία να στηριχτεί στην εθνική λαϊκή ενότητα ανατρέποντας τα υποχωρητικά σχέδια της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ»

4 σκέψεις σχετικά με το “Καραγκιόζηδες

 1. «όποιος έχει πολύ εθνικισμό
  βάζει και στον καραγκιόζη»
  λέει μια παραφθορά της παροιμίας
  με το πιπέρι και τα λάχανα…

  Επίσης:
  το βαρέλι έχει ατελείωτους πάτους,
  πάντα υπάρχει κι άλλος ένας παρακάτω..

  κι ακόμη:
  «όποιος δεν μπορεί ν’ασχοληθεί με τον περιρρέοντα ζόφο,
  ασχολείται με τον καραγκιόζη..»
  (άλλη παραφθορά με τον γάιδαρο και το σαμάρι)

  http://en.wikipedia.org/wiki/Karag%C3%B6z_and_Hacivat
  και
  http://www.taace.org/activities/2000/karagoz/turkish_shadow_theater.htm

  άλλωστε,
  αν ήταν καθαρόαιμος Έλληνας ο κύριος Καραγκιόζης,
  θα τον έλεγαν «Μαυρομάτη» !

 2. Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι πράγματι υπάρχει πίσω απ’ όλα αυτά κάποιο διεθνές κέντρο. Πρόκειται για ένα Υπερεθνικό Εργαστήρι Ευθυμογραφίας, του οποίου οι σπουδαστές, αφού επί είκοσι χρόνια διασκέδασαν αρκετά με τις ελληνικές αντιρρήσεις επί του ονόματος της γείτονος, είπαν ν’ αρχίσουν τις φάρσες και να δουν αν ακόμη τσιμπάμε. Ε λοιπόν ναι, τσιμπάμε: η ονοματολαγνεία ποτέ δεν πεθαίνει. Έτσι, στο εν λόγω Εργαστήρι έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επιτυχέστερη φάρσα. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την υπόθεση Καραγκιόζη αναμένονται δημοσιεύσεις ή αποφάσεις διεθνών οργανισμών για την ασσυριακή καταγωγή του Λουκιανού, τη ρωμαϊκή ιθαγένεια του Κωνσταντίνου Α΄, την αλβανική ετυμολογία των Λιοσίων, την οθωμανική προέλευση της μελιτζανοσαλάτας και πάει λέγοντας. Ευτυχώς που κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αγρυπνούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s