Είμαστε με τα καλά μας Σεβασμιότατε;

Διαβάζω στα Νέα το παρακάτω εξωφρενικό.

Ιερό βέτο
ΕΝΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ πρόβλημα πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, πριν ανεβεί ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Πρόβλημα με ράσα. Λέγεται ότι ο μητροπολίτης Ανθιμος διεμήνυσε ότι δεν δέχεται να κηρύξει την έναρξη της Έκθεσης ο… πρόεδρός της Γιάννης Κωνσταντίνου – στον οποίο έχει καταλογίσει χαμηλή εθνική ευαισθησία. Και αν συμβεί, ο ίδιος δεν προτίθεται να τελέσει την παραδοσιακή δοξολογία των εγκαινίων.

«Διεμήνυσε» λοιπόν ο Άνθιμος ότι «δεν δέχεται» (ο Άνθιμος πάλι) να κηρύξει την έναρξη της ΔΕΘ ο καθ’ ύλην αρμόδιος γι’ αυτό, ο πρόεδρός της. Γιατί (ο Άνθιμος) έχει μέτρο και μετράει την εθνική ευαισθησία των δημόσιων λειτουργών και με το μέτρο αυτό τους αξιολογεί. Και θεωρεί (ο Άνθιμος) ότι αυτή η αξιολόγηση θα έπρεπε να ενδιαφέρει κι άλλους εκτός από τον ίδιο.

Και το διαβάζουν αυτό στην κυβέρνηση και παίρνουν και το μήνυμα που τους διαμηνύει (ο Άνθιμος) και δεν βρίσκεται ένας να τον βάλει στη θέση του. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει μια λέξη για να προστατεύσει στοιχειωδώς την όποια σοβαρότητα και αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου.

Και τους απειλεί (ο Άνθιμος) με τεντωμένο το δάχτυλο σε ρόλο τιμητή, ότι δε θα τελέσει δοξολογία. Και δε βρίσκεται κανείς να του πει ότι ούτως ή άλλως η δοξολογία σε εγκαίνια έκθεσης είναι ανέκδοτο, άρα δε χάλασε κι ο κόσμος να ξεκινήσει η έκθεση χωρίς την ευλογία του εξέχοντος αυτού παράγοντα της πόλης. Καιρός είναι άλλωστε να κάνουμε ένα βηματάκι μακρύτερα από τους νοσταλγούς της θεοκρατίας.

Και τόσοι και τόσοι λαλίστατοι κατά τα λοιπά δε βρίσκουν μια φράση για να βάλουν στη θέση του αυτόν τον εκπρόσωπο του παραληρηματικού ρασοφόρου ιμπεριαλισμού.

Είμαστε με τα καλά μας;

7 σκέψεις σχετικά με το “Είμαστε με τα καλά μας Σεβασμιότατε;

  1. όχι, δεν είμαστε: εννοείται όμως ότι αν είμαστε (στα καλά μας) θα’μαστε και καλύτερα ενγένει σαν χώρα, και σαν κόσμος που την κατοικεί, και η (οποιαδήποτε) κυβέρνηση τότε θα μέτραγε το διαβόητο ‘πολιτικό κόστος’ ανάποδα – θα’ξερε δλδ ότι μην απαντώντας, και κάνοντας τον ψόφιο κοριό, και λύνοντας το πρόβλημα με τον τρόπο που (θα) το λύσει (;) ετούτη εδώ, θα΄βρισκε απέναντί της την πλειοψηφία τού πληθυσμού (λέμε δλδ ανέκδοτα για να περνάει τώρα η ώρα)

  2. Οι «παραδοσιακές» δοξολογίες μήπως είναι καιρός να σταματήσουν και μαζί μ αυτές να σταματήσουν και οι παπάδες να παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή? Μήπως ειναι καιρός να βγούμε απο τον μεσαίωνα?

  3. Να μην τελέσει δοξολογία, φυσικά να μην τελέσει. Αν δεν υπήρχε Άνθιμος, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Το είδος αυτό αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το ότι κάποτε, τέλος πάντων, θα έρθει η ώρα της Μεγάλης Απεμπλοκής. Ίσως όταν κάποιος αντίστοιχος στο θρόνο των Αθηνών αρνηθεί να ορκίσει την κυβέρνηση επειδή δεν εγκρίνει έναν υπουργό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s