Πρώτη συνάντηση Καμίνη με δημότες

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θα πραγματοποιήσει την πρώτη ανοιχτή συνάντηση με τους δημότες της Αθήνας σήμερα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στον αίθριο χώρο της Βαρβακείου αγοράς (οδός Αθηνάς).

Για μια Αθήνα ανθρώπινη, φιλόξενη και δημιουργική, μια πόλη που θα μπορέσουμε και πάλι να αγαπήσουμε.

(από Δελτίο Τύπου)

6 σκέψεις σχετικά με το “Πρώτη συνάντηση Καμίνη με δημότες

 1. Μήπως όμως κάνει κακό στη δημόσια εικόνα μιάς ανεξάρτητης αρχής το να κατεβαίνει υποψήφιος ο μέχρι χθες επικεφαλής της, επικαλούμενος ως κύριο ατού του την εμπειρία που συγκέντρωσε στην αρχή αυτή;

  1. Λογική ερώτηση, η απάντηση εξαρτάται κυρίως από την εξέλιξη. Κι αν εκλεγόμενος ή και μη εκλεγομενος επιβεβαιώσει το ατού της εμπειρίας; Στο κάτω κάτω δε με πειράζει να γίνεται η επιτυχής θητεία κάπου προθάλαμος για το επόμενο πόστο. Η αποτυχία είναι αυτή που κυρίως βλάπτει, εικόνα και ουσία.

 2. Μήπως όμως, ακόμη και αν επιβεβαιωθεί το ατού της εμπειρίας, κερδίσει η πόλη έναν καλό δήμαρχο αλλά χάσει ο Συνήγορος του Πολίτη ένα μέρος από το κύρος του, ιδίως αν προηγουμένως η δουλειά του έχει εμπλακεί, διαφημιζόμενη ή αμφισβητούμενη (υπάρχουν και αντίπαλοι!), στον προεκλογικό αγώνα; Μήπως κάποιοι από όσους είχαν προσφύγει στην ανεξάρτητη αρχή για θέματα αρμοδιότητας του δήμου, ενοχλούνται βλέποντας ότι εμμέσως και ακουσίως εφοδίαζαν με υλικό έναν υποψήφιο δήμαρχο διαφορετικού κόμματος από το δικό τους; Μήπως είναι και λίγο αντιαισθητική μια τόσο άμεση μεταπήδηση από το ένα πόστο στο άλλο, ιδίως αν το δεύτερο είναι κομματικότερο από το πρώτο;

 3. Ο Συνήγορος του Πολίτη όσο καλό και αν είναι το concept πιστεύω δεν βοηθάει αρκούντως.. κάποια στιγμή χρειάστηκε να απευθυνθούμε εκεί προκειμένου να μας συμβουλέψει σχετικά με μια αγωγή ομαδική κατά της Detox (εταιρία που διοργανώνει το Ejekt). Το θέμα αυτό ενώ ξεκίνησε με όλες τις ευνοϊκές προϋποθέσεις και με πολλές ελπίδες από όλους μας για καλή έκβαση της υπόθεσης τελικά κατέληξε στο βρόντο. Συζητώντας λοιπόν με την υπόλοιπη ομάδα σκεφθήκαμε εκ των υστέρων ότι σφάλαμε από την πρώτη στιγμή που ζητήσαμε τη γνωμοδότησή τους. Έπρεπε να έχουμε κινηθεί διαφορετικά. Anyway, καλή επιτυχία στον υποψήφιο.

  1. Αντιγράφω από το σάιτ του Συνηγόρου:

   «Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι Ανεξάρτητη Αρχή. Ιδρύθηκε με το Νόμο 2477/97 και ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Οκτωβρίου 1998. Το νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας του ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ν. 3094/03. Παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν και κατά την πρώτη πενταετία λειτουργίας (1998-2002) είχε δεχθεί 41.865 αναφορές.

   Ο Συνήγορος του Πολίτη ερευνά ατομικές διοικητικές πράξεις ή παραλείψεις ή υλικές ενέργειες οργάνων των δημόσιων υπηρεσιών που παραβιάζουν δικαιώματα ή προσβάλλουν νόμιμα συμφέροντα φυσικών ή νομικών προσώπων. Ερευνά επίσης ενέργειες ή παραλείψεις της δημόσιας διοίκησης και ιδιωτών που παραβιάζουν τα δικαιώματα του παιδιού.

   Κάθε πολίτης, προτού καταφύγει στην Αρχή, θα πρέπει να έχει έλθει σε επαφή με τη δημόσια υπηρεσία με την οποία σχετίζεται η υπόθεσή του. Μόνον εφόσον η επαφή αυτή με τη δημόσια υπηρεσία δεν έχει οδηγήσει σε επίλυση του προβλήματος μπορεί να καταθέσει αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη.»

   Άρα δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα μπορούσε να συμβάλει στη διαφορά σας με μια ιδιωτική εταιρία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s