Μίκης κατά ΛΑΟΣ. Νωρίς το θυμήθηκε

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση συνασπισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βγήκε από την ντουλάπα της ιστορίας ο σκελετός της πάλαι ποτέ Εθνικοφροσύνης».

Μήπως να σκεφτεί ο «εθνικός συνθέτης» πόσο ο ίδιος ξέπλυνε τις ιδέες του ΛΑΟΣ τόσα χρόνια με τους χρησμούς του; Πόσο ο ίδιος απενοχοποίησε όσους είχαν τις ιδέες του ΛΑΟΣ προσφέροντας αριστερό άλλοθι;

Όταν διαφωνούσε με το περιεχόμενο ενός συνεδρίου, αυτό ήταν έργο «κύκλων, ομάδων και οργανώσεων που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας».

Όταν άλλαζε γνώμη για το όνομα της Μακεδονίας και του τελείωνε ο πάλαι ποτέ διεθνιστικός οίστρος, μας καλούσε
«να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά, ωραίοι, περήφανοι και -γιατί όχι- χαρούμενοι».

Όταν γινόταν κάτι κακό όπου γης, ήξερε πάντα τον φταίχτη: «Είμαστε δύο λαοί ανάδελφοι στον κόσμο, εμείς και εβραίοι, αυτοί όμως έχουν τον φανατισμό και καταφέρνουν να επιβάλλονται… Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο μικρός λαός είναι στη ρίζα του κακού, όχι του καλού»

Και προς άρση κάθε αμφιβολίας, διευκρίνιζε «Ναι, είμαι αντισημίτης και αντισιωνιστής. Αγαπώ τον εβραϊκό λαό και έχω ζήσει μαζί του, αλλά οι Αμερικανοεβραίοι κρύβονται πίσω από τα πάντα, τις επιθέσεις στο Ιράκ, τις οικονομικές επιθέσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, οι Εβραιοαμερικάνοι βρίσκονται πίσω από τον Μπους, τον Κλίντον και πίσω από τις τράπεζες».

Τώρα λοιπόν θυμήθηκε τον ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση; Αφού επί χρόνια μιλάει για ανάδελφα έθνη και ανθελληνικά κέντρα που απεργάζονται την καταστροφή μας; Αφού εκπαίδευσε τον λαό του (έτσι του αρέσει να μας αποκαλεί) στις φαιδρότερες θεωρίες συνωμοσίας, που αποτελούν διαχρονικά πεδίο προνομιακό των ακροδεξιών εγκεφάλων, σήμερα τον ενοχλεί η Ακροδρεξιά;

Σόρι Μίκη, αλλά οι αυθεντικοί εκφραστές των ιδεών αυτών σε πρόλαβαν και μπήκαν στην κυβέρνηση.

3 σκέψεις σχετικά με το “Μίκης κατά ΛΑΟΣ. Νωρίς το θυμήθηκε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s