Τα ορφανά της Γκεστάπο

Το πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times (Greece’s Epidemic of Racist Attacks, 26/1/12) θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές. Η συντάκτης Eva Cosse, ερευνήτρια της οργάνωσης Human Rights Watch, αποκαλύπτει όσα είδε στην Αθήνα λίγες ημέρες πριν. Περιγράφει μάλιστα την επίθεση που έζησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης με την Razia, Αφγανή ανύπαντρη μητέρα με τρία παιδιά, στο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα από ομάδα κουκουλοφόρων. Η αστυνομία ζήτησε από την Razia να μεταβεί στο τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό, όπως και έκανε. Και όμως, το διαμέρισμά της δέχτηκε παρόμοιες επιθέσεις τις επόμενες δύο νύχτες. Την δεύτερη φορά, μάλιστα, άγνωστος προσπάθησε να βάλει φωτιά. Η Razia αναγνώρισε κάποιους από τους δράστες. Κάτοικοι της περιοχής επιβεβαιώνουν ότι κουκουλοφόροι συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην πλατεία. Όλοι τούς ξέρουν, αλλά η αστυνομία δεν προχωρά σε συλλήψεις.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για μια επιδημία ρατσιστικής βίας στην ελληνική πρωτεύουσα. Οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο μιλούν για «απαγορευμένες» περιοχές. Όμως οι αρχές δε μοιάζει να συμμερίζονται τους φόβους για έξαρση της ρατσιστικής βίας. Εξάλλου, τα επίσημα στοιχεία δεν καταγράφουν παρά ελάχιστα εγκλήματα μίσους, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Το δημοσίευμα προφανώς δε σήμανε συναγερμό στις αρχές, αν κρίνουμε από όσα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Αθήνα. Η εκ των προτέρων γνωστή πορεία της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων εξελίχθηκε κατά τα ειωθότα. Μέλη της γνωστής νεοναζιστικής οργάνωσης εκτόνωσαν το πληγωμένο εθνικό τους φρόνημα με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν: πετώντας επιβάτες – μετανάστες και μη – έξω από τους συρμούς του μετρό και ξυλοκοπώντας κάποιους από αυτούς. Η παρουσία των αρχών ασφαλείας και μερικές προσαγωγές –χωρίς συλλήψεις- δεν αποτέλεσαν τελικά αποτελεσματικό μέσο αποτροπής της τυφλής «πατριωτικής» βίας.

Έχουμε και άλλοτε αναφερθεί από ετούτη τη στήλη στο ζήτημα της ρατσιστικής βίας. Σε ένα τοπίο ρημαγμένο από την κρίση και από τα μέτρα αντιμετώπισής της, με την κοινωνική συνοχή αποσαθρωμένη, είναι βέβαιο ότι οι αυτόκλητοι προστάτες της «αιματηρής ευταξίας» αποθρασύνονται μέρα με τη μέρα. Στο πλαίσιο αυτό, η αποφασιστική πάταξη των ομάδων του ρατσιστικού περιθωρίου είναι αδήριτη ανάγκη. Δεν μπορεί η Πολιτεία να διατείνεται πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ρατσιστικής βίας χωρίς να επεμβαίνει αποφασιστικά στο ζήτημα των εξτρεμιστικών ομάδων.

Θυμίζουμε πως η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει καταδικάσει τις νεοναζιστικές και ρατσιστικές πρακτικές εξτρεμιστικών ομάδων. Στις πρακτικές αυτές συγκαταλέγονται βίαια περιστατικά με ρατσιστικό κίνητρο, καθώς και η αναζωπύρωση της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας με στόχους μέλη εθνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων ή μέλη μειονοτήτων. Η Γενική Συνέλευση επανέλαβε ότι τέτοιες πράξεις εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 4 της Διεθνούς Σύμβασης για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων και συνιστούν σαφή και προφανή κατάχρηση των ελευθεριών της συνάθροισης και της ένωσης, καθώς και της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο αρμόδιος Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ μελετώντας τις επιπτώσεις της δράσης των εξτρεμιστικών ομάδων στο ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις και την ξενοφοβία, επεσήμανε ότι – εκτός από την προφανή περιφρόνηση της απαγόρευσης των διακρίσεων – αποτελούν σοβαρή απειλή για τη διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων, η οποία στην πράξη και υπό ορισμένες συνθήκες αγγίζει την ίδια τη δημοκρατία. Επομένως, η αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών ομάδων από την Πολιτεία δεν άπτεται μόνο του ζητήματος της καταπολέμησης της ρατσιστικής βίας, στην οποία συχνά και οργανωμένα οι ομάδες αυτές καταφεύγουν, αλλά της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών.

Υπό το φως των παραπάνω, είναι αδιανόητη απειλή για την κοινωνική γαλήνη να παρελαύνει το εξτρεμιστικό ρατσιστικό περιθώριο στο κέντρο της πόλης σκορπώντας τραυματίες στο διάβα του, όποια «εθνική αφορμή» κι αν επικαλούνται οι επιδρομείς: την επέτειο των Ιμίων, την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τη μάχη των Πλαταιών ή την κάθοδο των Δωριέων. Οι δράστες κακουργηματικών πράξεων μόνο ως τέτοιοι μπορούν να αντιμετωπίζονται.

38 σκέψεις σχετικά με το “Τα ορφανά της Γκεστάπο

 1. Στη Γερμανία επιτρέπεται η ύπαρξη και λειτουργία ρατσιστικών οργανώσεων, αλλά όταν φτάνουν σε σημείο βίας τότε συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε πολυετή κάθειρξη. Στην Ελλάδα όχι μόνο έχουν σχέση με την εξουσία, αλλά και καλύπτονται ή προστατεύονται (για να μη ξεχνάμε το κράνος του «Ζητά» με το σύμβολο των Es Es ή το χουντικό αρχηγό των Ευελπίδων.

 2. Κάπου στο τέλος γράφεις :»….είναι αδιανόητη απειλή για την κοινωνική γαλήνη ….»

  Για ποιά κοινωνική γαλήνη μιλάς….?!?!?!? Μεγάλωσα στο Παγκράτι….εδω και 2-3 χρόνια μετά τις 10 το βράδυ φοβάμαι και τη σκιά μου….»φοβερή» γαλήνη….

  Φιλικά

   1. Σε παρακαλώ μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα…σε ρώτησα για ποιά κοινωνική γαλήνη μιλάς…που τη ζείς? Γιατί να να γράφεις λογικά τη βιώνεις….είμαι περίεργος….

    Υ.Γ Όταν όντως μπορεί να υπήρχε γαλήνη (πρίν κάποιες δεκαετίες…) η χρυσή αυγή δεν είχε ούτε 0,06%……

    Υ.Γ2 Δυστυχώς όταν καταγράφει ποσοστά άνω του 3% μόνο συμμορία δεν την λές…..

 3. Οι Έλληνες που ζουν σε Παγκράτι, Πατήσια, Κυψέλλη, Παντελεήμονα δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα? Γνωρίζει ο δημοσιοκάφρος οτι καθημερινά διαπράττονται δεκάδες εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων απο τα Μουσουλμανικά κτήνη που έχουν εισβάλει απρόσκλητα στην Ελλάδα? Γνωρίζει ο δημοσιοκάφρος οτι στην Αμερική απο όπου κατάγεται και η δημοσιογράφος, οι λαθρομετανάστες εκτελούνται απο τους αστυνομικούς χωρίς πολλά πολλά? Επειδή οι ανθέλληνες αναρχοαριστεροί σκοπεύουν να διαλύσουν την Ελλάδα και να την κάνουν Σομαλία, πρέπει κάποιος να αντιδράσει και χρειαζόμαστε ΕΘΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 1821 ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

 4. Να σηκωθούν να φύγουν οι Πακιστανοι ,Αλβανοί, ΙΝδοι, Μαροκινοί,Αφγανοι και ολα τα κατακάθια που έχουν έρθει απο τις Μουσουλμανικές χώρες μπας και σωθεί η Ελλάδα. Η εγκληματικότητα είναι στα ύψη και ο δημοσιογράφος ξέρει πολύ κάλα, οτι πριν 25 χρόνια δεν κλείδωνε κανένας το σπίτι του και τώρα βάζουμε 10 συναγερμούς. Ας στείλουμε τα 3.000.000 λαθρομετανάστες στους Γαλλους και να δούμε πόσο ανθρωπιστές είναι οι Γάλλοι. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. Χάνεται η Ελλάδα και εσείς κοιμάστε!

 5. Βλέποντας ορισμένα σχόλια, ας αναλογισθούμε το ανατριχιαστικό, φανταστικό (ευελπιστώ), σενάριο να φύγουν οι μετανάστες συμπολίτες μας και να υποχρεωθούμε να ζήσουμε μ᾽ αυτούς που τα υπογράφουν.

  1. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΩ ΜΗ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ

   1. @ OYST POYST
    Αυτό που πραγματικά μ’ εντυπωσιάζει είναι η ευγένεια ψυχής που επιδεικνύετε αξιότιμε κύριε OYST POYST.
    Ελπίζω να μας δίνετε συχνά την ευκαιρία να την απολαμβάνουμε

  2. Aπο τη στιγμή που το έγραψες με έχει πιάσει κρύος ιδρώτας….
   Μόνο και μόνο που φαντάστικα για ένα λεπτό πως θα ήταν χωρίς τους συμπολίτες μετανάστες ο Αγ.Πανταλεήμονας ,το Παγκράτι ,τα Πατήσια ,η Κυψέλλη, η Ομόνοια, ο Βοτανικός, το Μεταξουργείο…. κ.α …..
   Ρίγος με έπιασε όταν αναλογίστικα τους παλιούς χρόνους που είχαμε μόνο 2 βιαστές (Σειχ Σου και τον Δράκο…) και τους κάναμε και ταινία κιόλλας… Τώρα που οι βιασμοί είναι καθημερινό φαινόμενο είμαιστε πολύ τυχεροί.
   Θεε μου πώς επιβιώσαμε τότε απο τις άπειρες βόλτες με τις οικογένειες μας στο κέντρο?
   Πώς μπορούσαμε και κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και ξεκλειδωτες πόρτες…?? Ντροπή….
   Πώς πηγαίναμε τις γυναίκες μας να γεννήσουν έχοντας μαζί τις κάμερές μας ανέμελα? Αίσχος…Τι εποχές σκοτείνες….
   Πώς ζούσαμε χωρίς πόρτες ασφαλείας και κάγκελα στα παράθυρα?
   Πώς ζούσαμε χωρίς τις συμμορίες με καλάνζικοφ να βιάζουν τις γυναίκες μας μπροστά στα παιδιά μας?
   Πώς κατάφερε και λειτουργούσε ο υγιής ανταγωνισμός χωρίς το λαθρεμπόριο?

   Σκοτεινές εποχές…..καλά έκανες και μας τα θύμισες φιλέ Βασίλη να μην παρασυρθούμε απο την ευημερία που ζούμε και την καταχρασθούμε.

   Σε ευχαριστώ πολύ

 6. Χρυσαύγουλα με IQ ραδικιού (τι φταίνε και τα ραδίκια)…
  Σπασμωδικές επιθέσεις εναντίον εγχρώμων – να δούμε αν θα τα βγάλουν πέρα με ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΤΕΡΟΥΣ «αντίπαλους», που κι αυτοί προφανώς έχουν τη δυνατότητα να αντεπιτεθούν, αν όχι με τον ίδιο τρόπο, ίσως με περισσότερο καλυμένο και πιο σκληρότερο. Υπόψιν πως οι σκληραγωγημένοι μετανάστες ζουν στο δρόμο, άρα έχουν το πλεονέκτημα σε σχέση με τα «Έμα-Τοιμί-Χαβγή» τάγματα ΠΑΠαρίων SS. Οταν θα ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος (ου μη γένοιτο) τότε είναι που δεν θα ξέρουμε από ποιόν να φυλαχτούμε και τι «πιστοποιητικά φρονημάτων» πρέπει να κουβαλάμε μαζί μας στις εξόδους.
  Aν αρχίσουμε να λύνουμε έτσι τα προβλήματα, εννοώ διά της (ούτε καν) αυτοδικίας (και ειδικότερα με τσαμπαμαγκίτικες επιθέσεις σε μανάδες με τρία παιδιά), τότε καλύτερα να εγκαταλείψουμε τη χώρα στους μετανάστες κι εμείς να γυρίσουμε πίσω στις σπηλιές.

  1. Yosef βλέπω την ειρωνική σου προδιάθεση απέναντι στα φασιστικά ιδεώδη και την πολιτική της βίας (και καλά κάνεις…) πές μου όμως και τη γνώμη σου για τη συστηματική σφαγή του Παλαιστινιακού λαού απο το Ισραήλ και τις «τσαμπαμαγκίτικες επιθέσεις» F-16 σε καταυλισμούς αμάχων…εκεί είναι δικαιολογημένες πράξεις αντεκδικησης…..?

   Τη γνώμη σου ζητάω…

   1. Aλεξανδράκο, ραδικάκι μου θα αλλάξουμε το θέμα?
    Για να ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάμε. Δε μασάω σε ερωτήσεις γκεμπελίστικου αντιπερισπασμού. Ας κάνει μια ανάρτηση το «Αντίφωνο» και θα σου τα ζωγραφίσω ΟΛΑ.
    Η δικιά μου ερώτηση ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ είναι «πές μου όμως και τη γνώμη σου για τις συγκεκριμένες επιθέσεις στην Αθήνα».

 7. Ημουν σίγουρος….

  Εγω τις επιθέσεις τις καταδικάζω απερίφραστα και χωρίς δεύτερη σκέψη…έτσι απλά.

  Όσο για τους χαρακτηρισμούς σου και για τον τρόπο που διάλλεξες να συνομιλήσεις μαζί μου δεν μπορώ να πώ κάτι παραπάνω….

 8. Όντως οι μετανάστες είναι πολλοί και κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούν να στοιβάζονται και να ρίχνουν το βιωτικό επίπεδο μιας περιοχής.

  Δεν είμαι σίγουρος όμως αν γι αυτό φταίει αποκλειστικά η διαφορετική κουλτούρα των μεταναστών ή αν η ΕΛ.ΑΣ. απλώς «αδιαφορεί».

  Υπάρχουν κι αλλού μετανάστες σε χιλιάδες, αλλά σέβονται τους νόμους και τις διατάξεις της χώρας που φιλοξενούνται αλλιώς παθαίνουν ότι και όλοι οι άλλοι.

  Για τους ακρο-δεξιούς αυτό που έχω να πως στην υπόθεση ζαρντινιέρα ο Κύπριος που «έπεσε πάνω στην ζαρντινιέρα» θα μπορούσε να είναι παιδί τους. Πιστέψτε με δεν θα τον ρωτήσουν πολιτικά φρονήματα πριν του σπάσουν τα δόντια. Η ωμή βία είναι συνταγή για χάος και είναι σίγουρο ότι, όπως στρώνεις έτσι κοιμάσαι στο τέλος.

  Μόνο η αστυνομία έχει το δικαίωμα να προβεί σε συγκεκριμένες «ενέργειες». Το πρόβλημα εν τέλη είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι για τον @@@@@.

  Και καταλήγουμε πάλι στο βασικό πρόβλημα το χώρας: Η δικαιοσύνη. Το πρόβλημα μας δεν είναι η οικονομία, είναι ο πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου… Αλλά αφού έχουμε μια προεδρευόμενη βασιλεία όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών… Αυτό που οι Γάλλοι «ανακάλυψαν» 250 χρόνια πριν; … Αυτό μας λείπει…

 9. Οι χαρακτηρισμοί μου υπαγορεύθηκαν από τα σχόλιά σου του τύπου «Πώς κατάφερε και λειτουργούσε ο υγιής ανταγωνισμός χωρίς το λαθρεμπόριο?»
  και του τύπου «Πώς ζούσαμε χωρίς τις συμμορίες με καλάνζικοφ να βιάζουν τις γυναίκες μας μπροστά στα παιδιά μας?»
  .
  Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009- Μετανάστες και εγκληματικότητα-
  Σημαντικά στοιχεία από έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών καταρρίπτουν τον μύθο περί πρωτοκαθεδρίας των μεταναστών
  στα αδικήματα κατά της περιουσίας / ιδιοκτησίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.Το δείγμα της έρευνας, που βρίσκεται ακόμη στο τυπογραφείο και πρόκειται να εκδοθεί εντός 15νθημέρου, αποτελείται από επιχειρηματίες και αποκαλύπτει…OTI OI IΔΙΟΙ “υποδεικνύουν” μεικτές ομάδες Ελλήνων – μεταναστών ως δράστες, σε συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 58,5%.
  Τα ηνία αναλαμβάνουν στη συνέχεια οι Έλληνες σε ποσοστό 25,5%, ενώ τελευταίοι σε εγκληματικότητα εμφανίζονται οι αλλοδαποί, με ποσοστό 16%.Άλλη μια περίπτωση κοινωνικής (ΜΜΕ) κατασκευής που διαψεύδεται κατηγορηματικά από… την ίδια την πραγματικότητα!
  .
  Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/10/2009 – Μύθος η πρωτοκαθεδρία των μεταναστών στην εγκληματικότητα – …Αναφορικά με τους δράστες αυτών των επιθέσεων, κατά τη γνώμη τους αυτοί ανήκουν κυρίως σε μεικτές ομάδες Ελλήνων-αλλοδαπών (51% των απαντήσεων), κατά δεύτερο λόγο είναι αλλοδαποί (22,3%) και κατά τρίτο λόγο Έλληνες (11,3%). Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Αλβανοί (32% των απαντήσεων), οι Βαλκάνιοι γενικώς (11%), οι Ρουμάνοι ειδικά (10,5%), οι Ρώσοι (8%) και οι Ασιάτες (6% ). Σημαντικό είναι το ποσοστό του 40% που δεν απάντησε την ερώτηση.
  Συγκεκριμένα για τα αδικήματα κατά της περιουσίας οι επιχειρηματίες, και σε ποσοστό 58% (μεγαλύτερο του προηγούμενου για τα αδικήματα κατά προσώπων), δηλώνουν ότι οι δράστες ανήκουν κυρίως σε μεικτές ομάδες Ελλήνων-αλλοδαπών (49,5% των απαντήσεων), κατά δεύτερο λόγο είναι αλλοδαποί (15,9%) και κατά τρίτο λόγο Έλληνες (12,5%). Κι εδώ την πρωτοκαθεδρία κατέχουν οι Αλβανοί, ενώ ομοίως το ½ του δείγματος αρνείται να τοποθετηθεί.
  .
  Κι αν θέλεις να διαβάσεις έρευνες (ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ-κοίτα τις ενδείξεις) ορίστε:

  Click to access EKKE_BOOK_11.pdf

  Μετανάστευση και Εγκληματικότητα: Μύθοι και Πραγματικότητα
  (Ι. Τσίγκανου – Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών,Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας) – 174 σελιδες
  .

  Click to access wp_stratoudaki.pdf

  ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ – ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙα ΤΟΥΣ ΜΕΤαΝαΣΤΕΣ ΣΤηΝ ΕΛΛΑΔΑ – 2008/20 – 98 σελίδες

 10. Tώρα πώς αυτές οι τοποθετήσεις μου δικαιολόγησαν χαρακτηρισμούς τύπου «Αλέξανδράκο» «ραδικάκι» και γκεμπελιστικές απαντήσεις πάλι μόνο εσύ το καταλαβαινεις….αλλά δεν πειράζει…

  Οσον αφορα τα στοιχεία -μελέτες δεν θα τα αμφισβητήσω, αυτό όμως που επιμελώς αποκρύπτουν οι ακριβοδίκαιοι μελετητές που παραβάλεις είναι η αύξηση στα εγκλήματα κατα ΖΩΗΣ και όχι περιουσίας…στις ένοπλές ληστείες μετα φόνου-στις απαγωγές-στους καθημερινούς βιασμούς…στο σκληρό έγκλημα….που έχει αύξηση 200%..

  Ξέρεις πολύ καλά οτι πάντα εκλέβαν τους ηλικιωμένους και τις συντάξεις τους…..το να τους δένεις-δέρνεις (και πολλές φορές να τους βιάζεις ή να τους πνίγεις για 300e) είναι άλλη ιστορία…. δυστυχώς τέτοια εγκληματικότητα ΔΕΝ είχαμε στα μέρη ό,τι και να σκαρφιστείς…

  Είναι εισαγώμενο έγκλημα απο χώρες και ανθρώπους που δεν έχουν κανένα μα κανένα σεβασμό στις γυναίκες π.χ και στην ανθρώπινη ζωή γενικότερα(κουλτουρα-θρησκεια κ.α), δεν ξύπνησαν ξαφνικά τα ντόπια κλεφτρόνια και είπαν ας σκοτώνουμε απο εδώ και πέρα….ή ας βιάζουμε παράλληλα τη μάνα μες το σπίτι της….ούτε ξάφνου γίναν όλοι Χρυσαυγίτες και εθνικιστές…

  «Καληνύχτα και καλή τύχη»

 11. Εγώ σου μίλησα για καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά…στους δρόμους και τις γειτονιές μας,εγώ σε αντίθεση με σένα δεν χρειάζομαι «μελέτες» απο τρίτους που κατα πάσα πιθανότητα είναι παρατηρητές των γεγονότων για να κατανοήσω αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, δίπλα μου, είναι χρησιμές αλλά όχι πανάκεια….

  χαιρετώ σε

 12. Αλέξανδρε, δεν νοιάζονται οι ανθέλληνες για τον τόπο που πολέμησε ο Κολοκοτρώνης και θανατώθηκε δια ανασκολοπισμού ο Αθανάσιος Διάκος απο Αλβανούς και Τούρκους. Προσπαθούν με κάθε τρόπο, να εξαφανίσουν οτιδήποτε εθνικό και διαστρεβλώνουν την ιστορία για να κάνουν την Ελλάδα ενα πολυπολιτισμικό αχταρμά ώστε να χάσει την εθνική της ταυτότητα.

  Όσο ζω όμως, θα θυμάμαι τις ανέμελες βόλτες μου με τους φίλους μου τα βράδια πριν 20 χρόνια. Θα θυμάμαι οτι δεν κλείδωνε κανένας το σπίτι του.

 13. Όταν θα αναγκαστείτε εσείς ή το παιδί σας να μεταναστεύσει σε λίγο καιρό, θα καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι μετανάστης και να δέχεστε ρατσιστικές επιθέσεις. Μακάρι να μην τύχει σε κανέναν αλλά, ας το έχουμε στο μυαλό μας πριν βρίσουμε και κατηγορήσουμε για όλα τα δείνα του μετανάστες. Παιδεία ζητήστε!!

 14. Στο Ρέθυμνο άρχισαν τις περιπολίες…. μήπως και αυτοί οι 60χρονοι στις φωτογραφίες έγιναν ξαφνικά Χρυσαυγίτες,ρατσιστές και εθνικιστές??….http://www.eglimatikotita.gr/2012/02/blog-post_6541.html

  @Mirror και οι Ελληνες έχουν ματαναστεύσει αλλα για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ δεν έχεις ακούσει ποτέ και πουθενά.Βέβαια υπήρχαν και εγκληματίες μεταξύ τους αλλά στο σύνολό τους δούλεψαν πολύ και διακρίθηκαν….επιχειρηματίες-γιατροί-επιστήμονες μέχρι και υποψήφιο για πρόεδρο των ΗΠΑ είχαμε…

  Σε Γερμανία-ΗΠΑ-Καναδά-Αυστραλία πλέον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εαν είναι έλληνας ή ντόπιος….

 15. Πραγματικά με δυσκολία δίαβασα μερικά από τα σχόλια διότι η διάθεση για εμετό δεν με αφήνει. Εντυπωσιάζομαι πάντα από το γεγονός πως το οτιδήποτε έχει να κάνει με μετανάστασες και βία προκαλεί τόσο πολύ το ενδιαφέρον και παντώς είδους σχόλια. Αντίθετα ότι εχει να κάνει με τις πραγματικές αιτίες της εξαθλίωσης της κοινωνίας του κέντρου (και όχι μόνο) αφήνει παγερά αδιάφορους τους θερμόαιμους αναγνώστες.Είναι στόκοι ; Έχουν αδυναμία συγκέντρωσης σε οτιδήποτε υπεβαίνει την ποδοσφαιρική υποκουλτούρα ; Είναι τέτοια η παρακμή του σύγχρονου έλληνα που ψάχνει τόσο εύκολους τρόπους να ξεχωρίσει ; Ίσως επειδή χρόνια τώρα δεν υπάρχουν, όχι ενδιαφέρουσες δουλειές, αλλά ούτε καν δουλειές (κατά την γνώμη μου είναι μεγάλος μύθος ότι οι Έλληνες προ κρίσης περνούσαν καλά, η πραγματικότητα είναι ότι ΚΑΠΟΙΟΙ περνούσαν καλά και αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα ούτε και τώρα, αφού η κρίση εξαθλιώνει τους αδύναμους πρώτα), που προσπαθεί να κατευνάσει την οργή του και την απαξία που εισπράτει από την θεσμοθετημένη εξουσία, πλακώνοντας στο ξύλο οποιονδήποτε έχει διαφορετικό τρόπο ζωής από τον δικό του ; Γιατί πάντα τα «παλικάρια» της χρυσής αυγής ξεσπάν στους πιο αδύναμους ; Είναι εφιαλτικό και αχαρακτήριστα απεχθές έγκλημα μία μητέρα με τρία παιδιά να καεί μόνο και μόνο γιατί έφυγε από μία χώρα που έχει χτυπηθεί σκληρά από τον πόλεμο και θέλησε να ζήσει σε μία «πολιτισμένη» χώρα. Γιατί όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι κουκολοφόροι Χουλκ, που έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα (βλέπε Καραμπέρη), τις προστασίες μαγαζιών και κάνουν χρυσές δουλειές με την κρίση, κυκλοφορούν ελεύθεροι; Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη. Αναρωτιέμαι υπάρχει πλέον χώρος για μία αξιοπρεπή διαβίωση σε αυτήν την ζουγκλα των ανεγκέφαλων τραμπούκων που έχει μεταμορφωθεί η χώρα μου. Πραγματικά μου λείπουν πολύ κάποιοι αποθανόντες Έλληνες που με έκαναν να αγαπήσω αυτή την χώρα.

   1. Όταν η αντίθετη γνώμη προκαλέι «διάθεση για εμετό» και αυτοί που τις καταγράφουν είναι «στόκοι»…τότε όντως δείχνει το επίπεδο της δημοκρατίας μας…και πόσο μάλλον απο ανθρώπους που υποτίθεται οτι την ευαγγελίζονται…

    Υ.Γ @antiphono για να πέρασε το τέστ αγνότητας το μήνυμα του Κ.Παναγιώτη με εκφράσεις «προκαλεί εμετό»-«στόκοι»-«θρασύδειλοι κουκολοφόροι Χουλκ»-«ανεγκέφαλων τραμπούκων «…..τότε όντως φοβάμαι αυτά που δεν τον πέρασαν….

 16. @Αλεξανδρος εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από το πόσο ευαίσθητος είσαι σε σχέση με τις εκφράσεις που χρησιμοποίησα -που ρίχνουν το επίπεδο της δημοκρατίας σου και που στο κάτω κάτω δεν προξένησαν κακό σε κανένα – ενώ δεν είσαι τόσο ευαίσθητος με άτομα που διαπράττουν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ενέργειες και τους αξίζουν στο ακέραιο αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Δηλαδή αυτοί δεν ρίχνουν το επίπεδο της δημοκρατίας σου; Πως την φαντάζεσαι την δημοκρατία ; Αντιλαμβάνεσαι πόσο επικίνδυνη είναι και σε τι δρόμους οδηγεί την δημοκρατία η ανεξέλεγκτη και τυφλή βία ; Η δημοκρατία δεν πρέπει να υπερασπιστεί απέναντι σε άτομα που θέλουν να την καταλύσουν ; Η μήπως όμως είσαι οπαδός μίας «οριστικής λύσης»; Εάν ναι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πεδίo αντιπαράθεσης λογικών επιχειρημάτων.

  1. K.Παναγιώτη δεν απάντησα νωρίτερα γιατί έλειπα….

   Βλέπετε που είναι το πρόβλημα?? Εγώ μίλησα για την δική σας φρασεολογία στην απάντησή σας… και το επιχείρημα σας ήταν το πώς μιλάνε κάποιοι άλλοι….
   Τα ίδια και οι πολιτικοί μας….»ναι, αλλα κι εσύ τι έκανες τότε»…»ναι ,αλλα κι εσεις τότε κάνατε τα ίδια..»..παιδιαρίστικες αντιδράσεις.
   Προσωπικά τώρα, είναι αδιανόητο να συζητάμε την καταδίκη ή όχι των εγκληματικών πράξεων και της τυφλής βίας…και θεωρώ προσβολή να το συζητάμε κάν…ελπίζω να σας κάλυψα για την ευαισθησία μου…
   Τώρα αυτά περι «τελικής λύσης»…το αφήνω ασχολίαστο για χάρην της συζήτησης…

   Πάντα φιλικά

 17. Μα δεν είναι προφανής η Μπουμπουκο-εκστρατεία του Αλέξανδρου ;
  Aυτά περί 200% αύξησης το σκληρό έγκλημα και τα τοιαύτα… Και μόνο αν λάβουμε υπόψη μας την αναλογία γηγενών και μεταναστών εύκολα διαπιστώνουμε τα αυτονόητα.

  1. Προφανώς ζείς σε άλλη χώρα φίλε μου…δε σε κατηγορώ …είτε έχεις περιορισμένες δυνατότητες να αντιληφθείς ορισμένα πράγματα είτε είσαι τυφλωμένος κομματικά….όποια και απο τις δύο περιπτώσεις να ισχύει δε φταίς εσύ…

   Καλή τύχη και ελπίζω να μην έχεις κι εσύ την τύχη του Κούνδουρου….και αναγκαστείς να αλλάξεις γνώμη με τον άσχημο τρόπο…

   http://www.vimagazino.gr/culture/article/?aid=393433

 18. Άδωνις: Αναρχο-Μπολσεβίκος ο «Hellas – Orthodoxy».

  Το βίντεο είναι από την σημερινή (Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012, ώρα 5.25 μ.μ.) εκπομπή του υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη στο “Τηλεάστυ”. Ο Ελληνόψυχος Άδωνις καταγγέλλει αυτό που χρόνια φωνάζει ο MrGylippos: Χριστιανοί και Μπολσεβίκοι έχουν τις ίδιες ακριβώς απόψεις στην σημερινή (αποβλακωμένη από τον Χριστιανισμό) Ελλάδα… Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τακτικός αναγνώστης του Καναλιού μας και ιδιοκτήτης του Χριστιανο-Πατριωτικού blog «Hellas Orthodoxy» κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, που (όπως καταγγέλλει ο Ελληνολάτρης Άδωνις στο 0:30 του βίντεο) έχει τις ίδιες ακριβώς απόψεις με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Indymedia, τον Καζάκη και τους λοιπούς Κομμουνιστοσυμμορίτες… Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα Κακά σκορπά…
  Ενδιαφέρον έχει και κάτι άλλο που λέει στο 0:56 αυτού του βίντεο ο σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου και το καταγράφουμε για να δούμε αν θα επαληθευθή: Αν η Τρόϊκα απαιτήση και πετύχη την απόλυση 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Μεγάλος Αρχηγός Γιώργος Καραγκιοζοφέρης θα στείλη πεσκέσι στην κυρία Μέρκελ, τα 2 εκατομμύρια των Λαθρομεταναστών που τρώνε ψωμί στην Ελλάδα.
  ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: Πώς θα μεταφέρη τα 2 εκατομμύρια των Λάθρο στην Γερμανία ο Αρχηγός του Λάος; Με φορτηγά του “Τηλεάστυ”; Με τα ΚΤΕΛ; Με email; Και δεν φοβάται την Ελλαδική Εκκλησία που θα σπεύση να τον καταγγείλη ότι στέλνει στο Γερμανικό «Νταχάου» δύο εκατομμύρια “Εικόνες του Χριστού”, όπως αποκαλούν οι ανθέλληνες Ορθόδοξοι κληρικοί τους αδελφούς εν Χριστώ Λαθρομετανάστες; Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά. Άδωνι, θα γελάσουμε σαν Ρώσοι Χωριάτες με τις υποσχέσεις του κονφερανσιέ Αρχηγού σου…

 19. http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_1235.html
  Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012
  Πέφτουν θύματα δουλεμπόρων και οι Έλληνες μετανάστες ;
  Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

  Έλαβα από φίλο Έλληνα που ζει στην Αυστραλία το παρακάτω μήνυμα και θεωρώ καθήκον μου , υποχρέωση μου απέναντι στους νέους μας , να το διαδώσω όσο ευρύτερα γίνεται αφού η όλη υπόθεση μου μυρίζει και δουλεμπόριο με θύματα τους Έλληνες νέους .
  «Αγαπητέ κύριε Ορφανουδάκη, δεν έχω καλά νέα να σας απευθύνω από την απομακρυσμένη αυτή χώρα, την Αυστραλία. ……………………
  ( παραλείπω όσα γράφει για τα τεκταινόμενα εδώ στην Ελλάδα που μας είναι γνωστά) για να εστιάσω την προσοχή σας στα παρακάτω που γράφει !!)

  ……. Είμαστε όμως ιδιαίτερα λυπημένοι εδώ στην Αυστραλία που ζούμε γιατί γίνονται πράγματα που ποτέ δεν περιμέναμε. Γίνονται πράγματα που καμιά φαντασία δεν θα τα υπολόγιζε:
  Καθημερινά βλέπουμε Έλληνες γηγενείς που προσπάθησαν να ξεφύγουν την κατάσταση εκεί, κατέφθασαν τους τελευταίους μήνες και με την άφιξή τους κοιμούνται στα βαγόνια των τρένων.
  Βλέπουμε Έλληνες πτυχιούχους πανεπιστημίων να ζητιανεύουν για μια δουλειά να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί, με αποτέλεσμα να γίνονται θηράματα εκμετάλλευσης από τον ίδιο τον Ελληνισμό της Αυστραλίας που υποτίθεται αγαπάει την πατρίδα του.
  Βλέπουμε οικογένειες με μωρά παιδιά να παλεύουν με τέρατα και θεριά του πολιτικού και εθνικού συστήματος της Αυστραλίας για να παραμείνουν στη χώρα και να ζουν καθημερινά μέσα στο φόβο της απέλασής τους.
  Μην ακούτε αυτούς που κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμη και το υστέρημά σας, λέγοντας πως στην Αυστραλία θα σωθείτε. Η Αυστραλία, εκτός από του ότι είναι απομακρυσμένη , εκτός του ότι είναι ξένη, έχει και Έλληνες που ξέχασαν την καταγωγή τους, Έλληνες αγράμματους σ’ αυτή τη χώρα που τώρα νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να χλευάζουν τον πόνο του μέσου Έλληνα γηγενή.
  Πού είναι η ευαισθησία του Ελληνικού δημοσίου για τον Ελληνισμό γενικότερα; Τι έγινε το ελληνικό φιλότιμο και η φιλοξενία; Τι έγιναν τα συνθήματα αδελφοσύνης και πατριωτισμού; Πού πήγαν τα εμβατήρια και η αγάπη για το πνεύμα και τον πολιτισμό που μάθαμε;
  Πώς θα τους ονομάσουμε τώρα αυτούς τους αδίστακτους υπερπατριώτες κύριε Ορφανουδάκη; Είναι μια νέα πάστα πρώην Ελλήνων με ανθελληνικά συναισθήματα που μου προξενούν πιότερη λύπη, κι αντί να συμπαρασταθούν ωρύονται υπέρ των δικαίων που δεν γνωρίζουν και δικαιωμάτων που δεν έχουν.
  Μεγάλη η λύπη μας λοιπόν… και τι άλλο θα δούμε;
  Ιάκωβος Γαριβάλδης

 20. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
  Μεταφορτώθηκε από το χρήστη SAKIS2901 την 14 Φεβ 2012

  …αλλά προηγουμένως θα κόψουμε…

 21. Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

  Προσκεκλημένος στην εκπομπή του ANT1 »Πολιτικό Βαρόμετρο» είπε: »Οι Έλληνες και οι Αλβανοί είναι δύο έθνη που για περισσότερο από χίλια χρόνια βρισκόντουσαν σε μία στενή σχέση. Αλβανική εθνική συνείδηση δημιουργήθηκε από τους Ιταλούς και τους Αυστριακούς τον 19ο αιώνα. Κατά τούτο λοιπόν είναι πολύ λογικό ένα μεγάλο μέρος των Αλβανών, για μένα τουλάχιστον προσωπικά, να είναι Έλληνες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s