Υποψηφιότητα

Αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Φώτη Κουβέλη και μετέχω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Πιστεύω ότι την ώρα που μεγάλο μέρος του κοινωνικού σώματος, αδικημένο, τρομαγμένο και οργισμένο, στρέφεται σε κατευθύνσεις αντιδραστικές, συνωμοσιολογικές, ακόμα και ανοιχτά ρατσιστικές, η κοινωνία των πολιτών πρέπει να αντιδράσει:
-με ανυποχώρητη υποστήριξη στη θέση της Ελλάδας σε μια κοινωνική Ευρώπη,
-με αλληλεγγύη στις πιο ευάλωτες ομάδες αλλά με υποστήριξη προ τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις που θα καταστήσουν τη χώρα λειτουργική και παραγωγική,
-με κινήσεις που θα ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό, θα πολεμούν τον φόβο και θα επιβεβαιώνουν διαρκώς τις αρχές της ανοιχτής κοινωνίας,
-με γνώμονα την ανάγκη να αναζητηθεί ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μια νέα «βιώσιμη συμβίωση» μετά την κρίση.

Κυρίως η κοινωνία των πολιτών πρέπει να γίνει ασπίδα για τα θεμελιώδη δικαιώματα εκείνων που δοκιμάζονται από την κρίση και από τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της ή στο όνομα της αντιμετώπισής της.

10 σκέψεις σχετικά με το “Υποψηφιότητα

  1. Δε θα ψηφίσω ΔΗΜΑΡ, αλλά σου εύχομαι από βάθη καρδίας καλή επιτυχία, καλό αγώνα και ποτέ να μην απογοητευτείς από τη δική σου ή του κόμματος ή των ψηφοφόρων τις επιλογές. Ίσως το τελευταίο να είναι και το σημαντικότερο. Καλή δύναμη.

  2. Καλή τύχη Κωστή και καλή δύναμη! Αν και έχω πολλές επιφυλάξεις σχετικά με την ιδεολογική/πολιτική συνέπεια της ΔΗΜ.ΑΡ, θεωρώ την ενδεχόμενη παρουσία σου στη Βουλή πολύ αναγκαία.

  3. Μια από τις ελάχιστες θετικές ειδήσεις από την ΔΗΜ.ΑΡ. η 2η θέση στο επικρατείας του Κωστή Παπαιωάννου. Μας αξίζουν (ως κοινωνία) και άλλες τέτοιες ειδήσεις! Κωστή – καλο αγώνα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s