Πού είσαι Μπαμπινιώτη που ‘λεγες πως θα γινόσουν άλλος;

Ακούγονται πάλι ύμνοι για τους τεχνοκράτες, τους «αρίστους» και άλλους εκ προοιμίου υποτίθεται φορείς αποτελεσματικής και χρηστής διοίκησης.

Θυμάμαι μάλιστα πως όταν ένας τέτοιος τεχνοκράτης της εκπαίδευσης διορίστηκε Υπουργός Παιδείας κάποιοι χάρηκαν. Αγνούσαν μάλλον τις πάμπολλές ιδιότητες του νέου Υπουργού, τις υπόγειες διαδρομές, τις εύνοιες, τους πολλούς αφεντάδες…

Αγνοούσαν μάλλον επίσης ότι ο κ. Μπαμπινιώτης είναι παράλληλα Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ιδιοκτήτριας 29 ιδιωτικών σχολείων. Ήταν επικεφαλής δηλαδή πολλών ιδιωτικών σχολείων και ταυτόχρονα ορκίστηκε Υπουργός με αρμοδιότητα τον έλεγχο και την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης!

Πώς χειρίστηκε λοιπόν ο ίδιος το προφανές ασυμβίβαστο; Όχι μόνο δεν ανέστειλε την πρώτη ιδιότητα αλλά ως Υπουργός επιχείρησε –με χειρισμούς εξαιρετικά αμφιλεγόμενους (για να το πούμε ήπια) και με ζήλο αξιοσημείωτο- τη μείωση των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την αφαίρεση από τα υπηρεσιακά συμβούλια του ελέγχου καταχρηστικότητας των απολύσεών τους.

Θέλησε δηλαδή να νομοθετήσει ως Υπουργός -κατ’ ουσίαν υπηρεσιακός και μη εκλεγμένος- ό,τι τον εξυπηρετεί ως εργοδότη και μάλιστα παραμονές των εκλογών.

Αρχή άνδρα δείκνυσι, που θα έλεγε κι ο ίδιος στους φοιτητές του (ένας από τους οποίους είχε την ατυχία να είναι και ο γράφων).

2 σκέψεις σχετικά με το “Πού είσαι Μπαμπινιώτη που ‘λεγες πως θα γινόσουν άλλος;

  1. Και αυτός ο άνθρωπος συνδιαμορφώνει θέματα στις πανελλαδικές χρόνια τώρα… Αυτό πόσο ασυμβίβαστο είναι;

  2. Επιχείρησε τη μείωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, επέβαλε άγνωστο κείμενο στη Νεοελληνική Λογοτεχνία στις προαγωγικές εξετάσεις, σκληραίνει το μάθημα των αρχαίων στο Γυμνάσιο και ακόμα τα παιδιά μας δεν μπορούν να κατανοήσουν ρέοντα κείμενα της καθημερινότητας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s