Το κράτος και η ναζιστική βία


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ

Σε δημόσια επιστολή που έστειλε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη προς τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μόλις στις 4 Ιουνίου σημειώναμε πως η Ένωσή μας

«παρακολουθεί με ανησυχία την έξαρση βίας σε δημόσιους χώρους τον τελευταίο καιρό. Οι πρακτικές του είδους κορυφώνονται μέσα από οργανωμένους σχηματισμούς που επιδίδονται συντεταγμένα και σε πράξεις βίας στοχευμένα κατά συγκεκριμένων ομάδων, με ρατσιστικά ή πολιτικά κριτήρια. Οι δράστες ωστόσο παραμένουν ατιμώρητοι. Η αύξηση περιπτώσεων παροχής προστασίας ή οργανωμένων περιπολιών σε συνδυασμό με την αδράνεια των οργάνων τήρησης της τάξης, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, δημιουργεί κλίμα φόβου υπονομεύοντας την εκλογική διαδικασία και προσβάλλοντας τα εχέγγυα της συνταγματικής τάξης για ελεύθερες και ακώλυτες εκλογές.»

Η Χρυσή Αυγή με οργανωμένο σχέδιο βίας σε βάρος μεταναστών και αντιφρονούντων της την περίοδο αυτή ανάμεσα στις δύο εκλογές προσπάθησε να ελέγξει τις αντοχές της ατιμωρησίας και ανοχής που επιφυλάσσει απέναντι στις αξιόποινες πράξεις των μελών της, η ελληνική έννομη τάξη.

Ο εκπρόσωπός της, πάνω στο θυμό του, παρασύρθηκε στο τηλεοπτικό παράθυρο του Αντένα: εκείνα που η συμμορία του κάνει ατιμώρητα στους δρόμους εδώ και τόσον καιρό ξεκίνησε να τα κάνει και στην τηλεόραση, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα της κοινωνικής ευπρέπειας ενός εκλεγμένου βουλευτή και εκθέτοντας όλους αυτούς που τόσον καιρό έκαναν πως δεν έβλεπαν ότι το πολιτικό μήνυμα της συγκεκριμένης ομάδας-κόμματος δεν ήταν ο ρατσιστικός λόγος της, αλλά οι ρατσιστικές πράξεις της. Η δύναμή της, όχι αυτή της πειθούς, αλλά η σωματική δύναμη. Η κατά κυριολεξία πυγμή.

Εδώ και χρόνια, η Ένωσή μας επισημαίνει ότι κάποια στιγμή, για τη βία αυτή, πρέπει τα μέλη της Χρυσής Αυγής να λογοδοτήσουν στην ελληνική έννομη τάξη. Υπό αυτήν την έννοια, το τηλεοπτικό περιστατικό της επίθεσης Κασιδιάρη, παρά το γκροτέσκο της εικόνας, δεν είναι νέο. Νέο θα είναι επιτέλους η τιμωρία αυτού και των άλλων μελών της συμμορίας. Το ελληνικό κράτος πρέπει επιτέλους να δείξει ότι υπάρχει.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Το κράτος και η ναζιστική βία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s