Ο Ριζοσπάστης κι αν εγέρασε…

Πόση πολιτική μικρότητα μπορεί να χωρέσει σε λίγες λέξεις; Ο Ριζοσπάστης δίνει την απάντηση.
Πόσα χρόνια στη φυλακή και πόσες καταδίκες σε θάνατο πιστοποιούν την τοποθέτηση κάποιου στο πλευρό των λαϊκών αγώνων; Ο Ριζοσπάστης δίνει και πάλι την απάντηση.
Παρατηρήστε τα εισαγωγικά στη «στέγη» και στην λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά. Και εισαγωγικά και λεγόμενη. Εντάξει σύντροφοι, ηρεμήστε, το πιάσαμε το υπονοούμενο.
Μετά θ’ αναρωτιέστε πάλι τι έχουνε τα έρμα και ψοφάνε…

5 σκέψεις σχετικά με το “Ο Ριζοσπάστης κι αν εγέρασε…

 1. To KKE είχε πάντα ένα πρόβλημα με τους νεκρούς που πριν εγκαταλείψουν το μάταιο αυτό κόσμο, εγκατέλειψαν το ιδιο. Νομιζω πως είναι το σύνδρομο της εγκαταλελειμένης συζύγου.
  Ενδεικτικά να θυμίσω πως το κόμμα δεν έστειλε εκπρόσωπο στην κηδεία του πρώην γ.γ. του Γρηγόρη Φαράκου, ενώ έστειλε την ίδια την κα Παπαρήγα στην κηδεία του ναζιστή Χουντόδουλου.
  Θα σας παρακαλέσω να δείξετε κατανόηση. Αυτές οι συμπεριφορές δεν ελέγχονται.

  1. θαλεγα πάντως ότι είναι κάτι παραπάνω από μνησικακία : είναι και δειλία : θυμάται κανείς πώς αντιμετωπίστηκε από τον «ριζοσπάστη» ο θάνατος τού κολλιγιάννη (που τον είχαν γραμματέα και τον καμάρωναν όλα τα χρόνια τής χούντας, αλλά μετά, όταν «κατεβήκαν» στην ελλάδα ως κκε-εξωτερικού (τότε) τον αλλάξαν με τον καπετάν-γιώτη;) εγώ πάντως νομίζω ότι θυμάμαι πολύ καλά (την άκρα τού τάφου σιωπή) : περισσότερα είχαν γράψει για τον (ενγένει και επί δεκαετίες εχθρό τους) τα φύλλα των «ανανεωτικών»…

   συνεπώς να τους λέμε και μπράβο που καταδεχτήκανε ν’ ασχοληθούν με τον μίσσιο…

 2. Οι αγωνιστές αγωνίζονται μέχρι το θάνατο. Όλοι λένε «κι εγώ κάποτε αγωνιζόμουνα και έκανα αυτό και κείνο και το άλλο», τώρα όμως τι κάνεις; Και ο Βούλτεψης κάποτε ήτανε καπετάνιος του ΕΛΑΣ αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στη ΝΔ και έγραφε αντί του ΚΚΕ. Πρέπει το ΚΚΕ να τον τιμήσει; Αναγνωρίζεις τη δράση τους αλλά δεν τους κάνεις και φωτοστέφανο που από ένα σημείο και μετά αξιοποιήθηκαν από τον αντίπαλο που τους χρησιμοποιήσε για να κάνει αντικομμουνισμό. Να είμαστε και δίκαιοι

 3. Άμα δεν πεθάνεις αγωνιστής είναι σαν να μην αγωνίστηκες ποτέ. Σκληρό αυτό που λέω μα έτσι είναι. Γιατί πρώτος εσύ ο ίδιος με τη στάση σου αναιρείς τους αγώνες που είχες κάνει παλιότερα. 9 μήνες φυλάκιση με τον τρόμο του εκτελεστικού αποσπάσματος πέρασες εξορίες και φτάνεις στο σημείο να πεις «ευτυχώς που χάσαμε τον εμφύλιο, οι του ΚΚΕ ήτανε καθίκια» και θες ο ριζοσπάστης να σου πει και μπράβο γι’αυτό; Κοινή λογική θέλει. Και ο Ζαχαριάδης,ο Βελουχιώτης, ο Πλουμπίδης (3 τεράστιοι αγωνιστές του κομμουνιστικού κινήματος) πεθάνανε αδικημένοι από το ΚΚΕ, χωρίς όμως να πούνε ούτε μια λέξη ενάντια σε αυτό. Η ιστορία τους δικαίωσε, το ΚΚΕ τους το αναγνώρισε. Ο Μίσσιος τα τελευταία 30 χρόνια βγάζει χολή κατά του ΚΚΕ.Τα ίδια έκανε και ο Φαράκος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s