Το Πρώτο Θέμα ως δάσκαλος του Γένους

promo
Το χτεσινό πρωτοσέλιδο της γνωστής κίτρινης φυλλάδας έβαλε στο στόχαστρο τον ιστορικό Χάρη Αθανασιάδη. «Σύμβουλος του Γαβρόγλου παραχαράκτης της Ιστορίας». Στο κείμενο ο Αθανασιάδης χρεώνεται προδοτικές απόψεις, όπως ότι ο Ελληνικός στρατός στη Σμύρνη προέβη σε σφαγές ή ότι η Κωνσταντινούπολη λέγεται Ισταμπούλ. Για να προκύψει έτσι αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο «υβριστής του Ελληνισμού θα επιμορφώνει εκπαιδευτικούς».

Είναι διαχρονική η ενασχόληση του Θέμου Αναστασιάδη με την επιστήμη της Ιστορίας. Είναι για τούτο αδικία η επιμονή ορισμένων μόνο στην αισθητική, πολιτική και βεβαίως φορολογική του συνδρομή και η αποσιώπηση της τεράστιας προσφοράς του στην ιστορική γνώση και μνήμη. Θυμίζουμε την αταλάντευτη πίστη του στα ιερά του έθνους όταν μορφές σκοτεινές όπως ο Λιάκος, η Ρεπούση ή η Δραγώνα σπίλωσαν τα άσπιλα. Θυμίζουμε την αφειδώλευτη μαχητικότητα της εφημερίδας του αλλά και τη δική του προσωπική μάχη από το μετερίζι του Αντένα και της εκπομπής του για να μην περάσουν οι ολετήρες του έθνους.

Γιατί σε αυτή τη χώρα οι Θέμοι ξέρουν να δίνουν μάχες. Ξέρουν να τρομοκρατούν ψοφοδεείς υπουργούς που τρέμουν τα κρωξίματά τους: του Θέμου, του Χίου, του Πειραιώς ή του Αμβρόσιου.

Σημεία των καιρών: στο ίδιο φύλλο της ίδιας φυλλάδας ο Αρχιεπίσκοπος δίνει συνέντευξη ποταμό. Καταλήγει με την εμφατική του δήλωση ότι διαβάζει το Πρώτο Θέμα κάθε Κυριακή, εντυπωσιασμένος μάλιστα πώς αντέχει ενώ οι άλλες εφημερίδες πέφτουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s