Πρόεδρος της Βουλής (του χωριού του)

Ο κ. Πετσάλνικος στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στη θέση του Προέδρου της Βουλής έχει παίξει πολλούς ρόλους.

Ενδεικτικά:

• Υποδύθηκε τον κομματικό παράγοντα όταν κατέβηκε από τη θέση του Προέδρου για να ηρεμήσει τον κ. Σαχινίδη ο οποίος μόλις είχε δεχτεί την επίθεση του κ. Παπουτσή και επέκειτο ενδοκομματική σύγκρουση.

• Υποδύθηκε τον τοπικό παράγοντα όταν κατέβηκε από τη θέση του Προέδρου για να μιλήσει ως εκπρόσωπος του χωριού του και να αντιτεθεί στο σχέδιο «Καλλικράτης». Τοπάρχης τύπου Γκρούεζα από τη γνωστή παλιά ταινία θα ωχριούσε μπροστά στο μέγεθος του ατοπήματος.

• Υποδύθηκε τον Πρόεδρο πρωτοβάθμιου σωματείου εργαζομένων όταν σε πείσμα όλων των Ελλήνων που δυσφορούσαν για την πελατειακή, προνομιακή, σκανδαλιστική μεταχείριση των εργαζομένων στη Βουλή εκείνος επέμεινε να υπερασπίζεται με λόγους και πράξεις τα προνόμιά τους.

Ο κ. Πετσάλνικος μοιάζει να ασφυκτιά στο στενό έδρανο του Προέδρου της Βουλής και δε χάνει ευκαιρία να το εγκαταλείπει για να εκπροσωπεί συντεχνίες, χωριά και κάθε ομάδα που διεκδικεί κάτι στενότερο του γενικού συμφέροντος.

Επιμένει να εκπροσωπεί ό,τι πιο παλιό έχει να επιδείξει το πολιτικό μας σύστημα: ασυλίες, προνόμια, τοπικισμούς, πελατειακές σχέσεις, ψηφοθηρία.

Ως Πρόεδρος της Βουλής είναι όμως πολιτειακός παράγοντας, έχει ρόλο παιδευτικό και συμβολικό, οφείλει να τηρεί συγκεκριμένους κανόνες.

Αν θέλει να εκπροσωπεί την Ελλάδα του Γκόρτζου και του Μαυρογυαλούρου, μπορεί και πρέπει να το κάνει με άλλο κουστούμι.

Στο κάτω κάτω, κανένας αιρετός παράγοντας δεν βρίσκεται στη θέση του υποχρεωτικά.

5 σκέψεις σχετικά με το “Πρόεδρος της Βουλής (του χωριού του)

  1. Πρόσθεσε ότι υποδύθηκε τον τριτοκοσμικό διπλωμάτη όταν διαμαρτυρήθηκε για τα δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων σχετικά με το δάνειό μας, καθώς επίσης και τον κριτικό λογοτεχνίας όταν μέτρησε http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=410 τα γερμανικά Νόμπελ και τα έβγαλε λιγότερα από τα δικά μας.

Σχολιάστε