Η στοχοποίηση της κ. Δραγώνα

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε πορεία του ΛΑΟΣ κατά της κ. Δραγώνα με σύνθημα «Έξω οι ανθέλληνες από το Υπουργείο Παιδείας». Προφανώς αναζητείται θέμα που θα ξεσηκώσει τον επόμενο «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό», μετά τις ταυτότητες και το βιβλίο Ιστορίας.

Είναι βέβαια αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε φορέα, κομματικού ή μη, να διαφωνεί δημόσια με κυβερνητικές επιλογές θέσεων ή προσώπων. Ακριβώς όπως (σε υποθετική συμμετοχή του συγκεκριμένου φορέα στην κυβέρνηση) πολλοί θα εξεγείρονταν με την τοποθέτηση ενός δηλωμένου οπαδού της αστυνομικής ατιμωρησίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενός υποστηρικτή της θανατικής ποινής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενός υπέρμαχου του Κάραζιτς στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα πράγματα ξεφεύγουν όμως όταν ο κομματικός φορέας πραγματοποιεί έλεγχο κοινωνικών φρονημάτων και στοχοποιεί έως «ηθικού λιντσαρίσματος» όποιον δεν ανταποκρίνεται στα δικά του κριτήρια περί «εθνικώς ορθού». Πρόκειται για επιδίωξη της Ακροδεξιάς να ορίζει δια του επαπειλούμενου πολιτικού κόστους την πολιτική ατζέντα και να έχει λόγο για το σύνολο του πολιτικού μας προσωπικού. Δηλαδή, έχουμε άλλης τάξης ζήτημα δημοκρατίας και καλούνται να λάβουν θέση οι υπόλοιποι πολιτικοί φορείς χωρίς να υπολογίζουν μικροκομματικά οφέλη ή ζημίες.
Πρωτίστως οφείλει να λάβει θέση η κυβέρνηση. Θέση που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ούτε για την πολιτική της ούτε για τα πρόσωπα που κλήθηκαν να την υλοποιήσουν.

21 σκέψεις σχετικά με το “Η στοχοποίηση της κ. Δραγώνα

  1. Καταρχάς είναι δικαίωμα κάθε πολιτικού σχηματισμού να έχει άποψη και γνώμη και αντιρρήσεις για τα πρόσωπα της δημόσιας διοίκησης της χώρας μας. Φαντάζομαι πως δεν θα μας προξενούσε ούτε οργή, ούτε και θα μας ξένιζε καν, αν το ΚΚΕ ξεκινούσε μια οργανωμένη αντίδραση ενάντια στην τοποθέτηση σε νευραλγικό τομέα της δημόσιας διοίκησης ενός ακραίου αντικομμουνιστή, ή αν κάποια ΜΚΟ διαδήλωνε ενάντια σε έναν ακραίο ρατσιστή που θα καταλάμβανε μια καίρια θέση στο Υπουργείο Παιδείας. Εκεί είμαι σίγουρος πως τα αντανακλαστικά μας θα ήταν διαφορετικά. Αλλά δεν είναι την υποκρισία που θέλω να σχολιάσω εδώ.

    Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι πως είναι πολύ κρίμα που κινητοποιήθηκε ο ΛΑΟΣ, αυτό το γελοίο πολιτικό μόρφωμα της χώρας μας, ενάντια στην κυρία Δραγώνα, ηρωοποιώντας έτσι και νομιμοποιώντας στα μάτια των «προοδευτικών» συμπολιτών μας την ακραία ηλιθιότητα αυτής της κυρίας, που χαρακτηρίζει εθνικισμό το αίτημα για διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής στα σχολεία!

    Ξέρετε, στο τέλος, κάποτε θα διαπιστώσουμε, πως ο ακραίος, ανιστόρητος και κυρίως αψυχολόγητος αντιρατσισμός, είναι εξίσου γελοίος και επικίνδυνος με τον ρατσισμό. Οι λεγόμενες «θετικές έννοιες» έχουν τα δικά τους σκοτεινά σημεία. Και το πιο γνωστό είναι η ιδεοληψία που παράγουν.

    1. Στο σχόλιο τόνισα ότι είναι δικαίωμα των κομμάτων να έχουν άποψη και να τη διατυπώνουν. Έφερα και παραδείγματα υποθετικά τέτοιων αντιδράσεων. Το σχόλιό μου δεν συνιστά θέση επί των απόψεων της κ. Δραγώνα (με τις περισσότερες από τις οποίες συμφωνώ αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν) και πάντως τα περί ηλιθιότητας που γράφετε δεν με βρίσκουν σύμφωνο (αλλά και δε θέλω να τα σχολιάσω γιατί δεν είναι εκεί το κέντρο βάρους της δικής μου προσέγγισης).

      Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την περιγραφή κάποιας αντίληψης που αποκαλείτε «ακραίο, ανιστόρητο και κυρίως αψυχολόγητο αντιρατσισμό», ως «εξίσου γελοίο και επικίνδυνο με τον ρατσισμό». Υποθέτω ότι ο ακραίος, ανιστόρητος και κυρίως αψυχολόγητος αντιρατσισμός δεν έχει μερικά εκατομμύρια νεκρούς πίσω του. Μπορεί μόνο να χτίσει πύργους αφελείας.
      Ευχαριστώ για το σχόλιό σας.

      1. Δεν μας τα λες καλά.

        Μόνο 675 εξιχνιασμένους φόνους (35% του σύνολου) και 635 εξιχνιασμένους βιασμούς (72% το σύνολου) από αλλοδαπούς είχαμε την τελευταία 7 ετιά στην Ελλάδα. Δηλαδή εάν θεωρήσουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε 1.500.000 αλλοδαπούς/μετανάστες (12% του συνολικού πληθυσμού) τότε ένας αλλοδαπός/μετανάστης έχει περίπου 300% περισσότερες πιθανότητες να σε ΣΚΟΤΩΣΕΙ και 600% περισσότερες πιθανότητες να σε ΒΙΑΣΕΙ.

        Στοιχεία από την αστυνομία

        Click to access 120809DDA_WWW_HELLAS_2009b.pdf

        Σε μια ρατσιστική χώρα ο πληθυσμός και οι αρχές δεν θα ανεχότανε μετανάστες/αλλοδαπούς να βιάζουν και να σκοτώνουν. Θα τους είχανε τουλάχιστον διώξει αν όχι λιντσάρει.

        Άρα στην ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ που ανέχεται τους μετανάστες/αλλοδαπούς να ΒΙΑΖΟΥΝ και να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ λόγω του “ακραίου, ανιστόρητου και κυρίως αψυχολόγητου αντιρατσισμού”, ο Αντιρατσισμός έχει θύματα με όνομα: 675 δολοφονίες και 635 βιασμούς ενώ ο σχεδόν ανύπαρκτος ρατσισμός ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

        Φαντάζομε όμως για έναν φανατικό αντιρατσιστή όπως του λόγου σου μια ζωή δεν έχει άξια …..έκτος και αν ήταν του παιδιού σου…..

  2. Μου άρεσε η απάντηση σας. Φυσικά συμφωνώ με την τοποθέτηση σας, πως ο τάδε αντιρατσισμός δεν έχει εκατομμύρια νεκρούς πίσω του. Έχουν όμως άλλες «θετικές έννοιες» (όπως η αγάπη, ή η ελευθερία, ή η δικαιοσύνη, π.χ.). Ας είμαστε προσεκτικοί με τις ιδεοληψίες μας. Και ας θυμόμαστε κάπου – κάπου πως το «κακό» υπάρχει για να βρίσκει την ισορροπία του το «καλό»…

  3. Δεν είχα καταλάβει πως είσαι ο Κωστής Παπαϊωάννου της Διεθνούς Αμνηστίας (κάποτε). Είχαμε συνεργαστεί μια εποχή για μια συναυλία στον Λυκαβηττό…

    Επί τη ευκαιρία τα χαιρετίσματά μου λοιπόν…

  4. Dυστυχώς, δεν είναι μόνο από την μεριά ενός πολιτικού κόμματος. Εδώ χάνετε κι όσους σας ψήφισαν: την μάνα μου, ας πούμε, που τρέμει κάθε βράδυ αν θα μπει αλλοδαπός από το μπαλκόνι.
    ΕΓΩ θα κάνω μήνυση και θα φτάσω μέχρι ευρωπαικό δικαστήριο έτσι και συμβεί κάτι στην οικογένειά μου, προσωπικά σε σένα, στον Χρυσοχοίδη και στον τέως (ελπίζω να ήταν τέως κι όχι απλά πρώην) υπουργό δικαιοσύνης και εσωτερικών, αλλά και σε κάθε ένα δημοσιογράφο ονομαστικά που υπερασπίζεται μπούρδες που δεν ευσταθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη.
    Θες βίζα ρε Καρούνε να πας Αμερική, να πας Αραβία, Ινδία και θα μου πεις να μπουν όλοι γιουρούσι στην Ελλάδα; Είσαι σοβαρός;
    Γιατί δεν μπαίνουν στην Κύπρο; Γιατί δεν τους «κυπροποιούν» εκεί; Αρρωστοι είστε όλοι σας;

  5. Αν δεν σας ενοχλεί, θέλω την πατρίδα μου. Και ΔΕΝ ψηφίζω ΛΑΟΣ, ούτε ΝΔ. Αν σας λέει κάτι αυτό.
    Θέλω την πατρίδα μου έτσι όπως την γνώρισα στα σχολικά μου βιβλία: με την Λόλα, την παρέλαση και την σημαία της, τον παππά του χωριού, το σεβασμό στη γιαγιά.
    Δεν θέλω γιαγιάδες βιασμένες, δεν θέλω να φοβάμαι να κάνω τον σταυρό μου στο δρόμο, δεν θέλω το συνάλλαγμά μου να φεύγει για τις Φιλιππίνες, την Σομαλία, την Ινδία, ανεξέλεγκτα. Δεν θέλω να κάνω τρεις μέρες στο ΙΚΑ για να προσλάβω μια καθαρίστρια για το σπίτι μου για μερικές ώρες βοήθειας και η αντιπρότασή σας να είναι αλλοδαπές μαύρης εργασίας που ΕΣΕΙΣ δεν ελέγχετε πόσο συνάλλαγμα εξάγουν.
    Δεν θέλω μαντίλες στις γυναίκες που ζουν στον τόπο μου, όπως αυτοί επιβάλλουν να φοράμε εμείς στους δικούς τους.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΟΠΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΩ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ.

  6. Xara Kapsanaki,
    κι εγώ τη θέλω την πατρίδα μου όπως τη γνώρισα μικρός, με τα μικρά σπιτάκια της, τους χωματόδρομους, τις πετρελαιόλαμπες, τα ανοιχτά αποχωρητήρια που αποτελούσαν εστία μόλυνσης κλπ, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται διότι οι απελπισμένοι μετανάστες δουλεύοντας επί πολλά χρόνια σαν σκλάβοι (έναντι 3.000 δραχμών για ολοήμερη εργασία), για λογαριασμό (και) των Ελλήνων πατριωτών, την μεταμόρφωσαν σε αυτό που βλέπετε τώρα.
    Κατά τα άλλα εάν κυκλοφορείτε στο δρόμο και σταυροκοπιέστε κρατώντας το εικόνισμα της Παναγίας νομίζω ότι ο κίνδυνος να σας βιάσει κάποιος αλλοδαπός κακοποιός είναι πολύ μικρός, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχετε είναι από κάποιους κυρίους με λευκές μπλούζες ή, στην καλύτερη περίπτωση, να μπλέξετε με κανέναν καλό χριστιανό πατριώτη, σαν κι εσάς (που να παρεξηγήσει την ειλικρίνεια των ευσεβών σας προθέσεων) για «περιύβριση συμβόλων πίστεως»

    Νeraida,
    Ξεπερνάτε τον κ. Γεράσιμο Γιακουματο (ή Jerry, όπως αυτοσυστήθηκε κάποτε στην TV), ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε απειλήσει ότι οποίος μπει σπίτι του θα τον πυροβολήσει. Εσείς απειλείτε με Ευρω-μηνύσεις, εκτός από υπουργούς νυν και τέως, και οποίον …«υπερασπίζεται μπούρδες που δεν ευσταθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη».
    Φαντάζεστε εάν ο καθένας από εμάς που αγωνιούμε για την ασφάλεια μας τραβάγαμε και από ένα παραλήρημα τι θα γινόταν; Το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος θα σκοτωνόμασταν μεταξύ μας.
    Συνεπώς -και προς το παρόν- η απάντηση στην τελευταία σας ερώτηση είναι αρνητική: «Όχι/μάλλον οχι, ευτυχώς δεν είμαστε όλοι άρρωστοι, ακόμα»

  7. Διάβασα και άλλα σχετικά άρθρα. Πολύ καλό κέιμενο. Πραγματικά πολύ καλό. Η πλάκα είναι ότι δεν είναι λίγοι οι ΠΑΣΟΚοι του διακτύου που επηρεάστηκαν. Εγώ πάντως λέω πάντα ότι η αποσπασματική παρουσίαση θέσεων, όχι μόνο είναι αντεπιστημονική, αλλά και προβοκατόρικη. Και μόνο αυτό μου φτάνει για να μην πιστέψω τίποτα.

    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Το αστείο (ή μη αστείο) είναι ότι Δραγώνα αρχικά και μεταναστευτικό στη συνέχεια διαμορφώνουν ενμέρει την ατζέντα των επόμενων μηνών, μια ατζέντα ελάχιστη σχέση έχουσα με την πραγματικότητα.

      1. Προς το παρόν η αντζέντα στρέφεται στα οικονομικά και ο Καρατζαφέρης αναζητεί τροπους να στρέψει την προσοχή του κόσμου σε ζητήματα που τον συμφέρουν. Εϊναι μία καλά ενορχηστρωμένη κίνηση αποπροσανατολισμού και συσπείρωσης του κόσμου σε μία βάση πιο εθνικιστική, ειδικά μετά την επικράτηση του λαϊκού δεξιότερου Σαμαρά.

  8. Γεια σας και Καλη Χρονια. Πρωτη φορα μπαινω στο blog σας και διαπιστωνω οτι ασχολειται με ενδιαφεροντα θεματα, αλλα το σημαντικοτερο με προβληματα που ανακυπτουν κατα την τρεχουσα επικαιροτητα στην Ελλαδα η διεθνως.

    Το θεμα με το βιβλιο της κυριας Θ. Δραγωνα τις τελευταιες ημερες εχει απασχολησει και τα ΜΜΕ. Διαβασα τις δυο συνεντευξεις της κας Δραγωνα οπου προσπαθει να «απαντησει» σε ολα τα κακοβουλα, συκοφαντικα και διαστρεβλωμενα δημοσιευματα σχετικα με το βιβλιο της, το οποιο ειναι εν πολλοις, ενα ερωτηματολογιο προς εκπαιδευτικους. Και η επιθεση που δεχεται απο ορισμενες πολιτικες δυναμεις ειναι αδικαιολογητες δεδομενου οτι το βιβλιο εχει εκδοθει πριν απο μια δεκαετια.

    Το μονο συμπερασμα που μπορει κανεις να βγαλει απο ολη αυτη την υποθεση ειναι οτι η επιθεση εχει πολιτικα κινητρα εναντια σε μια κυβερνηση που οραματιζεται μια αλλου ειδους κοινωνια και σε εθνικο αλλα και σε παγκοσμιο επιπεδο.

    1. Σε ό,τι αφορά το συμπέρασμά σας, θεωρώ ότι είναι μάλλον ευρύτερη η στόχευση και η ενγένει αντιπαράθεση από απλή αντιπολιτιτευτική έξαρση. Και πάντως, εύκολα διακρίνεται μια οριζόντια τομή της ελληνικής κοινωνίας σε πολλά θέματα που διατρέχει τους περισσότερους πολιτικούς χώρους. Φοβάμαι ότι αν η κυβερνώσα παράταξη είχε λύσει αυτά τα θέματα στο εσωτερικό της θα ήταν όλα απλούστερα για όλους μας (και πάντως σίγουρα για την κ. Δραγώνα). το μπλογκ σας ευχαριστεί για τα καλά σας λόγια.

  9. Συμφωνω απολυτα μαζι σας οτι δεν προκειται για μια απλη αντιπολιτευτικη «εξαρση», αλλα μια ευρυτερη αντιπαραθεση που διακατεχει το συνολο της κοινωνιας. Αλλωστε γινεται φανερο και απο τα πιο πανω σχολια. Δειχνει να ειναι εν τελει ενας διαφορετικος «τροπος σκεψης» για το πως αισθανεται κανεις ζωντας σε ενα ιστορικο και γεωγραφικο χωρο.Και δυστυχως πολλες αντιδρασεις για μια αλλη ματια και στην Ιστορια και για το πως αντιμετωπιζει κανεις τα συγχρονα προβληματα, εχουν ως αφετηρια «παλαιες» αντιληψεις εγκατεστημενες ομως, ως φαινεται στο DNA μας.

    Δεν μενει παρα να αναμενει κανεις τις ψυχραιμες φωνες αλλα και την αντικειμενικη σκεψη για ολα αυτα που παρουσιαζονται ως «εξαρσεις», οι οποιες τροφοδοτουν για ενα διαστημα την επικαιροτητα και μετα «σβηνουν ανεπαισθητως» απο τη ζωη μας μεχρις οτου ανακυψει ενα αλλο «καυτο θεμα». 😉

    Σε οτι αφορα την αναφορα σας στα εσωτερικα του κυβερνωντος κομματος ειμαι εντελως ακαταλληλη για να εκφερω γνωμη. Ελπιζω ομως οτι δεν εχετε απολυτα δικαιο. 😆

    Eυχαριστω για την απαντηση. Ειναι μια πολυ καλη πρακτικη του blogging αισθανεται κανεις οτι δεν «γραφει στο βροντο». 🙂

  10. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί σ’ αυτόν τον ντουνιά, κάνουν και τα κακά τους. Ένα λοιπόν τέτοιο «κακό», αφόδευσε (εκ του από συν οδός, το π γίνεται φ ένεκα της δασείας που φέρει η λέξη οδός) και η υποφέρουσα εκ χρονίας αντιπολιτευτικής δυσκοιλιότητας κυρία Δεξιά της χώρας μας.
    Είναι αλήθεια ότι τα «κακά», τα εκ δυσκοιλιότητας προερχόμενα και πόνο προκαλούν εις το απευθυσμένο του αποβάλλοντος αυτά και σκληρότητα ιδιαιτέρα φέρουν και εξαιρετικώς δύσοσμα τυγχάνουν.
    Τώρα πώς σας έπιασε, μάγκες μου, η μανία της σκατολογίας σε τόσο μεγάλο βαθμό, απορώ και εξίσταμαι. Αφήστε τα να τα χωνέψει ο αμείλικτος χρόνος.
    Δεν λέω. Κι εγώ έσπευσα να τα δω και να τα μυρίσω. Αλλά ακόμα τρέχω από την αποτροπή που μου επέφεραν.
    Μη θορυβείσθε.
    Δεν κινδυνεύει τίποτε εξ αιτίας τους.

Σχολιάστε